Οργανωμένα Καταφύγια

ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Στα οργανωμένα καταφύγια θα βρείτε πολλών ειδών ανέσεις όπως κουζίνα με εστιατόριο, προμήθειες, νερό, ζεστασιά και ένα κρεβάτι για ξεκούραση.

Ειδικά τις περιόδους που το βουνό εμφανίζει μεγάλη κίνηση απο επισκέπτες (σαββατοκύριακα, μήνες Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) είναι απαραίτητο να γίνει κράτηση αρκετό διάστημα πριν.

Ανάλογα με την τοποθεσία του καταφυγίου μερικά είναι επισκέψιμα με αμάξι, ενώ τα υπόλοιπα είναι προσβάσιμα μέσα απο ορειβατικές διαδρομές με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

 

οργανωμένο καταφυγιο
οργανωμενο καταφυγιο
οργανωμένο καταφυγιο
Krevatia Website 2
οργανωμενο καταφυγιο
οργανωμενο καταφυγιο
οργανωμενο καταφυγιο
οργανωμενο καταφυγιο

Κανόνες Λειτουργίας Οργανωμένων Καταφυγίων

 1. Βοηθάμε όλοι ώστε να παραμένουν καθαροί οι χώροι του καταφυγίου. Φοράμε παντόφλες στο εσωτερικό του καταφυγίου, ενώ τα πεζοπορικά μποτάκια τοποθετούνται σε παπουτσοθήκη στην είσοδο.
 2. Δεν επιτρέπεται η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών και η είσοδος σε άτομα υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών.
 3. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κυνηγούς που φέρουν οπλισμό.
 4. Δεν επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή ζώων εντός καταφυγίου.
 5. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών, είναι υποχρέωση του ατόμου που θα αποχωρήσει από το καταφύγιο να ενημερώσει τον καταφυγιάρχη για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει.
 6. Ως δείγμα ελάχιστου σεβασμού προς τον επόμενο επισκέπτη, αφήνουμε το χώρο της τουαλέτας πίσω μας καθαρό. Δεν ρίχνουμε χαρτιά στη λεκάνη. Στους κουβάδες απορρίπτουμε μόνο χαρτιά ή τυχόν ταμπόν – σερβιέτες.
 7. Η εξυπηρέτηση στο εστιατόριο είναι self service. Μετά το πέρας του γεύματος επιστρέφουμε τα πιάτα στο πάσο της κουζίνας.
 8. ΔΕΝ επιτρέπεται το κάπνισμα σε κανέναν εσωτερικό χώρο του καταφυγίου, καθώς και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στα δωμάτια.
 9. Συσκευασία από προϊόν που αγοράζουμε από το καταφύγιο την αφήνουμε στο καταφύγιο. Τυχόν συσκευασίες από προϊόντα που φέραμε μαζί μας, πρέπει να τα πάρουμε μαζί μας όταν φεύγουμε από το καταφύγιο.
 10. Το νερό από τη βρύση δεν είναι πόσιμο. Η συλλογή του νερού γίνεται από την βροχή σε δεξαμενές. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η ορθή διαχείριση του νερού. Κάνουμε καλή οικονομία όταν πλένουμε τα χέρια. Ανοίγουμε τη βρύση μόνο όταν είναι απαραίτητο και φυσικά απαγορεύεται το μπάνιο με το νερό από τη βρύση.
 11. Αν χρειαστεί να πλύνουμε σκεύη, φροντίζουμε πρώτα να απομακρύνουμε τα αποφάγια σε ειδικό κάδο.
 12. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών παραμένουμε εντός του καταφύγιου και επαναπροσδιορίζουμε τις επιλογές μας συμβουλευόμενοι τον καταφυγιάρχη.

Συχνότητα Εκτάκτου Ανάγκης/ Emergency Frequency:                  146.500 ΜΗz

Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης / Europ. emergency number:             112

 

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!!

Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια απίστευτη περιπέτεια;

Follow Us