Ο Όλυμπος – Mount Olympus

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, είναι παγκοσμίως γνωστό για τη μυθολογία και τους θρύλους του, αλλά και γιατί αποτελεί ένα μοναδικό γεωμορφολογικό σύμπλεγμα με 55 κορυφές άνω των 2.000 μ, χαράδρες, ρυάκια, ρεματιές και δάση.
Στην κατοικία των δώδεκα θεών, θα νιώσετε ένα δέος, αυτό που βίωσαν οι Boissonas, Bauvy, και  Κάκκαλος, όταν αναφώνησαν στην κορυφή του Μύτικα (2.917μ) «Φτάσαμε, οι πρώτοι άνθρωποι αφότου φύγανε οι θεοί».
0 ψηλές κορυφές
0 μ υψηλότερη κορυφή (Μύτικας)
Πολλές δεκαετίες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2020, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μια κυκλική πεζοπορική διαδρομή 92,5 χλμ. που ένωσε τα 12 από τα 14 σημαντικότερα οργανωμένα καταφύγια και καταφύγια ανάγκης του Ολύμπου.
Έχοντας σαν πρότυπο το Camino de Santiago, στόχος αυτού του εγχειρήματος ήταν η χάραξη ενός οδοιπορικού που θα επιτρέπει σε έναν περιπατητή να γνωρίσει κάθε πλευρά του μυθικού βουνού.
Η διαδρομή αυτή βαφτίστηκε Olympus 12 Refuge Trail και είναι μια μοναδική πρόκληση για κάθε πεζοπόρο, για κάθε ορειβάτη ή προσκυνητή να υμνήσει και να βιώσει τη μοναδικότητα, τη μαγική ενέργεια και τις φυσικές ομορφιές του βουνού των Θεών.
Ελάτε μαζί μας σε ένα οδοιπορικό όπου μυστικά και μύθοι θα ξεδιπλώνονται σε κάθε μας βήμα – σε ένα προσκύνημα στο μέρος που γεννηθήκαν οι θρύλοι, σε ένα βουνό-σύμβολο ολόκληρου του Κόσμου!